DAFTAR SYARIKAT SDN. BHD. & KHIDMAT SETIAUSAHA SYARIKAT 

013-3978838 -- PUTRAJAYA

 

 

PENDAFTARAN SYARIKAT I SETIAUSAHA SYARIKAT I KHIDMAT PERAKAUNAN I DAFTAR EPEROLEHAN I PERUNDING KORPORAT

 DAFTAR SYARIKAT

 PERAKAUNAN

 DAFTAR K.KEWANGAN

 KHIDMAT KAMI

 HUBUNGI KAMI

 PAUTAN/ LINK

 

 

 

 

 

 Home

 

KHIDMAT PERAKAUNAN

 

Kami menyediakan khidmat perakaunan berkomputer untuk di audit dan seterusnya dilaporkan ke Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) & Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)


PERINGATAN

Adalah amat penting untuk mewujudkan dan mengekalkan satu set buku-buku perakaunan dan rekod yang tepat untuk syarikat anda. Sistem perakaunan manual atau berkomputer disediakan atau anda boleh mengambil khidmat perakaunan yang berpengalaman.

Penyata Kewangan Syarikat

Penyata kewangan disediakan bagi melaporkan kedudukan kewangan dan hasil operasi syarikat. Penyata kewangan syarikat perlu disediakan mengikut piawaian yang telah ditetapkan. Penyata Kewangan hendaklah dihantar setiap tahun walaupun syarikat tidak beroperasi. Denda/penalti yang tinggi akan dikenakan sekiranya syarikat tidak menghantar Penyata Kewangan.

Keperluan Perakaunan dan Audit

Mengikut Akta Syarikat 1965, Seksyen 167 syarikat mesti menyimpan dengan baik sebarang rekod penyata akaun yang mengandungi hasil, perbelanjaan dan transaksi perniagaan.

 

 

H/P: 013-3978838

Tel: 03-88810336

Fax: 03-88810232

E-mail: putrajayacom@yahoo.com

daftarsyarikat@gmail.com

daftar syarikat - pendaftaran syarikat - penubuhan syarikat - setiausaha syarikat - daftar perniagaan - di Putrajaya

Malaysia company formation - Malaysia company secretary - Malaysia company registration in Putrajaya - link - Suruhanjaya Syarikat  Malaysia